5 tips voor het opstellen van je CV

In 5 stappen een optimaal cv

Het vinden van een nieuwe baan is niet altijd makkelijk. En het schrijven van een motivatiebrief best lastig. Daarom willen wij je graag helpen om je CV op orde te krijgen zodat je geen enkele reden hebt om niet te reageren.

Je motivatiebrief

Die motivatiebrief doen we lekker telefonisch, dan hoef je daar niet over in te zitten. Wij geloven dat kennismaken meer is dan een brief. Een eerste kennismaking is bij ons telefonisch daarna nodigen we je van harte uit bij ons op kantoor of in een van onze experience centers voor een tweede gesprek

De opbouw van je CV

1. Zorg voor een duidelijk overzicht

Recruiters en HR medewerkers zijn ervaren in het lezen van CV’s. Normaliter scannen zij het document op herkenbare of gewenste onderdelen. Het gebruik van tussenkopjes helpt hen om het eenvoudiger te lezen. Maak ook je functietitels opvallender door ze bijvoorbeeld dik te drukken.

2. Houd het leesbaar

Wij houden van creativiteit en ontvangen dan ook verschillende soorten sollicitaties. Toch is het wel handig als je daarnaast een informatief zakelijk CV beschikbaar hebt. Gewoon omdat dit prettig werkt. 

3. Kort maar krachtig

Langer dan 1 of 2 a4-tjes hoeft het echt niet te zijn. Zoals gezegd hebben we nog contact en willen we vooral even een indruk van wat je bij wie hebt gedaan en hoe lang. Dat mag beknopt, nemen we daarna uitgebreid de tijd voor elkaar.

4. Het belangrijkste bovenaan

Het werkt voor ons het meest eenvoudig wanneer je begint met je huidige of laatste werkgever en daarna de volgorde a-chronologisch afmaakt. 

5. Laat ons weten wie je bent

Wij willen graag weten of je bij ons past. Nu gaan we dat natuurlijk ontdekken maar een eerste profielschets geeft ons inzicht in hoe jij of vrienden jouw zien en of wij denken dat je aansluiting zal vinden bij ons team. We zijn met 65 collega’s met verschillende karakters, hobby’s en gezinssamenstellingen dus er is altijd welk iemand waar je het goed mee kunt vinden. 

Dit staat er zoal in een CV

1. Begin met je relevante werkervaring

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw talent. Zowel met als zonder diploma. Kennis die je hebt opgedaan door ervaring vinden wij minstens zo belangrijk. Ben je bijvoorbeeld naast school actief binnen en vereniging of heb je en voorliefde voor technische complexe oplossingen uitwerken voor familie en vrienden dan vernemen wij dit graag. Een diploma laat vooral zien wat je hebt gedaan. Wij willen ontdekken waar je naartoe wil groeien. 

2. Wat schrijf je waar

Wij vinden het handig om te weten welke certificeringen je hebt behaald die betrekking hebben op ons vakgebied. Informatie over de inhoud van je werkervaring per werkgever is ook prettig. Mocht je opvallend goed zijn in een bepaalde taal dan vernemen we dat graag. 

3. Profielschets; wie ben jij

Dit geeft een beeld van wat we kunnen verwachten wanneer we nader kennismaken. Wij zijn dan vooral benieuwd of je karakter en werkwijze past bij onze functie. Of je bijvoorbeeld zelfstandig kan werken of leiding kan geven. We oordelen niet, vertel ons gewoon wie je bent in je eigen woorden. Als er dingen zijn die je lastig vindt mag je deze ook benoemen als je dat wilt. Het werkt het beste wanneer je jezelf zou omschrijven zoals je beste vriend jouw kent. 

4. Werkervaring per werkgever

Dit is de droge stof op je CV. Je noemt het bedrijf en waar het is gevestigd met natuurlijk je functie. Het geeft een goed beeld wanneer je omschrijft wat de inhoud was van je opdracht en wanneer je kunt benoemen wat je hebt geleerd of hoe je bent gegroeid binnen je functie.

5. Opleiding met of zonder diploma

Ook hier begin je met de meest recente opleiding en sluit je af met de eerste. Zet je er ook even bij of je de opleiding daadwerkelijk hebt afgerond en of je een diploma hebt behaald. Soms stop je met een opleiding, dat kan verschillende redenen hebben. Wij hebben daar begrip voor. En de kennis die je tot dusver hebt opgedaan is waardevol. Dus ook je niet afgeronde relevante opleiding mag je van ons toevoegen.

6. Talen

Wij zijn een Nederlandse organisatie onze voertaal is dan ook ABN, met een flink lokaal dialect hier en daar. Mocht je toch een taal naast Nederlands goed beheersen willen wij dat graag weten maar het is zeker niet doorslaggevend. 

7. Competenties

Dit vinden wij misschien nog wel belangrijker dan je diploma’s of studie. Ben jij uit het juiste hout gesneden en passen je competenties bij de functie en binnen het team. Wat zijn je sterke kanten? Welke vaardigheden zijn het benoemen waard? 

8. Overig

Stiekem kom je al snel uit op 2 a4-tjes dus ronden we af. Laat naast alle zakelijke informatie ook echt zien wie jij bent. Wat doe je graag in je vrije tijd, heb je hobby’s. Zo hebben wij gamers, fietsers, renners en bitterbaleters. 

Hulp nodig

Heb je na al deze informatie net nog even extra hulp nodig bij het opstellen van je cv. Stel ons dan gewoon je vraag. Dan helpen we jou met meer informatie of een template. Handig! Zet even in je onderwerp: Hulp CV.

[contact-form-7 id=”17″]